Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018
Coffee Lovers News 20 Οκτωβρίου 2017

Χώρες που παράγουν καφέ

Χώρες που παράγουν καφέ Χώρες που παράγουν καφέ Χώρες που παράγουν καφέ
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

ΧΩΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΦΕ

ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Κόστα Ρίκα: Παράγει έναν από τους πιο εκλεκτούς καφέδες υγρής επεξεργασίας στον κόσμο. Στην καλύτερη μορφή του, εξισορροπεί οξύτητα, πυκνότητα και πλούσια γεύση.
Μεξικό: Οι καλύτεροι μεξικανικοί καφέδες χαρακτηρίζονται από μια ισορροπημένη οξύτητα και μια απαλή, ελαφρώς γλυκιά γεύση καρυδιού
Βραζιλία: Είναι η Ο βραζιλιάνικος καφές είναι συνήθως ξηράς επεξεργασίας και έχει συχνά γεύση καρυδιού.
Κολομβία: Οι καρποί διαλέγονται προσεκτικά με το χέρι, υποβάλλονται σε υγρή επεξεργασία και οι κόκκοι του καφέ ταξινομούνται ανάλογα με το μέγεθος και όχι την ποιότητα. Ο Supremo είναι ένας μεγάλος κόκκος με χρυσαφί χρώμα και παράγει τον καλύτερο καφέ της Κολομβίας.

ΑΦΡΙΚΗ & ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αιθιοπία: Η χώρα στην οποία ανακαλύφθηκε το καφεόδεντρο σε άγρια κατάσταση τον 3ο αιώνα. Μεγάλο μέρος της σοδειάς καφέ στην Αιθιοπία δεν συλλέγεται γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση από δρόμο. Ο καφές της Αιθιοπίας υποβάλλεται σε ξηρή επεξεργασία και χαρακτηρίζεται από οξεία εξωτική γεύση και ένα δυνατό άρωμα.
Κένυα: Με τα πιο αυστηρά συστήματα ταξινόμησης και παραγωγής, οι κόκκοι ταξινομούνται ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειας, το μέγεθος και με γράμματα (AA για τους μεγαλύτερους κόκκους άριστης ποιότητας και Α, Β για τις άλλες ποιότηττες). Οι κόκκοι ΑΑ της Κένυας παράγουν ένα έντονο και ανοιχτόχρωμο καφέ με τέλεια ισορροπημένη οξύτητα.
Υεμένη: Ο καφές Mocha της Υεμένης είναι μεστός και σκουρόχρωμος, με γεύση σοκολάτας. Μια συχνή παρανόηση είναι ότι ο όρος «mocha» σημαίνει καφές με σοκολατένια γεύση. Στην πραγματικότητα, Mocha είναι ένα λιμάνι της Υεμένης.

ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ
Ινδονησία: Οι καφέδες της είναι οι πιο μεστοί στον κόσμο. Η Σουμάτρα ειδικότερα είναι διάσημη για το μεστό, οξύ καφέ της με εξωτική γεύση.
Βιετνάμ: Ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καφέ στον κόσμο, κυρίως για χαμηλής ταξινόμησης Robusta.
Αυστραλία: Τα καφεόδεντρα καλλιεργούνται σε χαμηλότερο υψόμετρο από άλλες περιοχές στον κόσμο. Έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη και μια αισθητή γήινη υφή.

 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 811 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo