ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Κόστα Ρίκα: Παράγει έναν από τους πιο εκλεκτούς καφέδες υγρής επεξεργασίας στον κόσμο. Στην καλύτερη μορφή του, εξισορροπεί οξύτητα, πυκνότητα και πλούσια γεύση.
Μεξικό: Οι καλύτεροι μεξικανικοί καφέδες χαρακτηρίζονται από μια ισορροπημένη οξύτητα και μια απαλή, ελαφρώς γλυκιά γεύση καρυδιού
Βραζιλία: Είναι η Ο βραζιλιάνικος καφές είναι συνήθως ξηράς επεξεργασίας και έχει συχνά γεύση καρυδιού.
Κολομβία: Οι καρποί διαλέγονται προσεκτικά με το χέρι, υποβάλλονται σε υγρή επεξεργασία και οι κόκκοι του καφέ ταξινομούνται ανάλογα με το μέγεθος και όχι την ποιότητα. Ο Supremo είναι ένας μεγάλος κόκκος με χρυσαφί χρώμα και παράγει τον καλύτερο καφέ της Κολομβίας.
ΑΦΡΙΚΗ & ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αιθιοπία: Η χώρα στην οποία ανακαλύφθηκε το καφεόδεντρο σε άγρια κατάσταση τον 3ο αιώνα. Μεγάλο μέρος της σοδειάς καφέ στην Αιθιοπία δεν συλλέγεται γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση από δρόμο. Ο καφές της Αιθιοπίας υποβάλλεται σε ξηρή επεξεργασία και χαρακτηρίζεται από οξεία εξωτική γεύση και ένα δυνατό άρωμα.
Κένυα: Με τα πιο αυστηρά συστήματα ταξινόμησης και παραγωγής, οι κόκκοι ταξινομούνται ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειας, το μέγεθος και με γράμματα (AA για τους μεγαλύτερους κόκκους άριστης ποιότητας και Α, Β για τις άλλες ποιότηττες). Οι κόκκοι ΑΑ της Κένυας παράγουν ένα έντονο και ανοιχτόχρωμο καφέ με τέλεια ισορροπημένη οξύτητα.
Υεμένη: Ο καφές Mocha της Υεμένης είναι μεστός και σκουρόχρωμος, με γεύση σοκολάτας. Μια συχνή παρανόηση είναι ότι ο όρος «mocha» σημαίνει καφές με σοκολατένια γεύση. Στην πραγματικότητα, Mocha είναι ένα λιμάνι της Υεμένης.
ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ
Ινδονησία: Οι καφέδες της είναι οι πιο μεστοί στον κόσμο. Η Σουμάτρα ειδικότερα είναι διάσημη για το μεστό, οξύ καφέ της με εξωτική γεύση.
Βιετνάμ: Ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καφέ στον κόσμο, κυρίως για χαμηλής ταξινόμησης Robusta.
Αυστραλία: Τα καφεόδεντρα καλλιεργούνται σε χαμηλότερο υψόμετρο από άλλες περιοχές στον κόσμο. Έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη και μια αισθητή γήινη υφή.