Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
Coffee Lovers News 20 Οκτωβρίου 2017

Ποικιλίες του καφέ

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ARABICA ΚΑΙ ROBUSTA ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ARABICA ΚΑΙ ROBUSTA ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ARABICA ΚΑΙ ROBUSTA
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ARABICA ΚΑΙ ROBUSTA


Η ποικιλία arabica αντιπροσωπεύει το 75% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ. Ευδοκιμεί γενικά σε υψίπεδα και υψόμετρα άνω των 1220 μέτρων. Η ποικιλία robusta, ένας κόκκος κατώτερης ποιότητας, ευδοκιμεί σε χαμηλότερα υψόμετρα από τη στάθμη της θάλασσας έως τα 1220 μέτρα.
Ο θάμνος arabica χρειάζεται περίπου 5 έτη για να ωριμάσει και η συγκομιδή λαμβάνει χώρα το ανώτερο 2 φορές το έτος. Ο θάμνος robusta από την άλλη ωριμάζει σε 2 έτη περίπου και η συγκομιδή λαμβάνει χώρα έως και 4 φορές το έτος. Ο θάμνος robusta είναι πιο εύκαμπτος, έχει περισσότερους καρπούς, είναι πιο ανθεκτικός στις ασθένειες και δίνει πιο πλούσια σοδειά. Συνεπώς χρησιμοποιείται περισσότερο και είναι η φθηνότερη ποικιλία καφέ.


 Μεγαλύτερο υψόμετρο σημαίνει λιγότερες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Τα ψυχρά βράδια και οι θερμές ημέρες επιτρέπουν την αργή ωρίμανση του φυτού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη καταπόνηση του θάμνου και διατηρεί ντελικάτους τους κόκκους.
 Όλες οι σοδειές, άρα και του καφέ, είναι ευαίσθητες σε μύκητες ή έντομα. Αυτά τα έντομα δεν επιβιώνουν σε μεγαλύτερα υψόμετρα.
 Σε καλλιέργειες καφέ σε μεγάλο υψόμετρο, τα έλαια παράγονται αργά, επιτρέποντας την ανάπτυξη των καλύτερων και πιο χαρακτηριστικών γεύσεων.

 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 467 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo