HO.RE.CA. 2019 - Coffee Events - Όλο το πρόγραμμα
Coffee Events - Όλες οι διεθνείς εξελίξεις και τάσεις στην αγορά του καφέ.
Με τις διοργανώσεις όλων των προηγούμενων ετών να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, τα Coffee Events της HORECA θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο Hall 1, με διαδραστικές παρουσιάσεις, επιδείξεις και ομιλίες με επίκεντρο τον καφέ, καθώς και τεχνικές και νέες τάσεις που κυριαρχούν στην ελληνική και διεθνή σκηνή.
Με την Ελλάδα να καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση στον παγκόσμιο χάρτη του καφέ, το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του χώρου να βρίσκεται στο maximum και το καταναλωτικό κοινό να επιθυμεί διαρκώς καινοτομίες, η διοργάνωση των Coffee Events στη 14η HORECA είναι μονόδρομος! Τα πλούσια θεματικά σεμινάρια, οι επιδείξεις καινοτόμων προϊόντων και εξελιγμένων τεχνικών, οι παρουσιάσεις από επιτυχημένους επιχειρηματίες και τα live shows από εξειδικευμένους baristas και βέβαια, τα πρωταθλήματα του SCA θα δώσουν και φέτος, το στίγμα της ελληνικής σκηνής της καφεστίασης. Στόχος ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια για ακόμα καλύτερο καφέ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εδραίωση της κουλτούρας του καφέ στη χώρα μας.
Συναρπαστικά πρωταθλήματα SCA
Τα πρωταθλήματα καφέ από τον SCA έχουν πλέον κατοχυρωθεί ως αναπόσπαστο κομμάτι των Coffee Events της HORECA και αποτελούν την καλύτερη αγωνιστική “αρένα” για κάθε barista που θέλει να ξεχωρίσει και να ακολουθήσει μια διακεκριμένη καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα παραδείγματα των επιτυχημένων baristas που έχουν ανά τα χρόνια βραβευτεί είναι πολλά και η καταξίωση στο χώρο του καφέ αδιαμφισβήτητη!
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8.02
11:00-11:30
Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της αγοράς του καφέ
Α. Σανοζίδης – Eurogat
11:40-12:10
Green Coffee Grading
Κ. Εξωμανίδης – Ρούπας
12:20-12:50
Πρώτα ο καφές
Π. Σπυρόπουλος – Cafe del Doge
13:00-13:30
Barista Gold βίντεο by Friesland
13:45-18:30
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ GREEK BARISTA / SCA GREECE
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9.02
11:00-13:30
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LATTE ART (ART BAR) / SCA GREECE
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
13:30-14:00
Παρουσίαση SCA Board
14:00-18:00
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ COFFEE IN GOOD SPIRITS / SCA GREECE
ΤΕΛΙΚΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 10.02
11:00-11:30
Lavazza Brand Story: Μια ιστορία 120 ετών
11:40-12:10
Brewing Techiques
Στέφανος Δωματιώτης – TAF
12:20-12:50
Προσεγγίζοντας το κομμάτι του specialty στην αγορά του καφέ
Φρέντυ Πάστρας – Mayer – Area 51
13:00-18:00
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LATTE ART (ART BAR) / SCA GREECE
ΤΕΛΙΚΟΣ
14:30-18:00
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒREWER’S CUP / SCA GREECE
ΤΕΛΙΚΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 11.02
11:00-11:30
Η εκδημοκράτηση του specialty coffee
Coffee Island
11:40-12:10
Η ποιότητα του καφέ: από τη φάρμα μέχρι τον roaster
A. Αναστασόπουλος – Αναστασόπουλος – El Cafe
13:00-16:30
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ GREEK BARISTA / SCA GREECE
ΤΕΛΙΚΟΣ
17:00-17:30
Η εξέλιξη του CEZVE/IBRIK από την παράδοση μέχρι την εποχή του specialty coffee
Χρήστος Σωτήρος – Λουμίδης
17:30
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Coffee Seminars by Snack & Coffee
Στην ειδικά διαμορφωμένη κλειστή αίθουσα των Coffee Seminars ακριβώς δίπλα στο stage των Coffee Events, στο Hall 1, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί το Snack & Coffee, το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία και απήχηση περιοδικό της καφεστίασης, θα παρουσιαστεί το μέλλον του κλάδου! Έμπειροι barista, micro-roasters αλλά και στελέχη ηγετικών εταιρειών στο χώρο του καφέ παρουσιάζουν τις νέες τάσεις, αναλύουν παλιά και νέα δεδομένα και συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας πλήρη εικόνας για την εμπειρία του καφέ που κάθε επιχειρηματίας της καφεστίασης οφείλει να έχει.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8.02
11.00 – 12.00
Οι βασικές προϋποθέσεις του pre-roasting
Θανάσης Νικόλης – Kudu
12.00 – 13.00
Workshop: Cappuccino & Flat white Master
Δημήτρης Παντελής – Samba Cafe
13.00 – 14.00
Arabica ή Robusta
Γιώργος Μωραΐτης – Maui Gourmet
14.15 – 15.45
Panel: Specialty Coffee – Μύθοι & Αλήθειες
Κώστας Δαλακούρας – Coffee Republic, Κώστας Καλαφατάς – Samba Café, Νίκος Φέρρας, Στέφανος Δωματιώτης TAF
16.00 – 17.00
Workshop: Latte Art και γάλα
Μιχάλης Καραγιάννης – Παγκόσμιος Πρωταθλητής Latte Art
17.00 – 18.00
Σωστή επιλογή μηχανής καφέ espresso και μύλου άλεσης
Αλέξανδρος Σανοζίδης – Eurogat
ΣΑΒΒΑΤΟ 9.02
11.00 – 12.00
Workshop: Brew – Μυστικά & tips για σίγουρη επιτυχία!
Στάθης Κορέμτας – TAF
12.00 – 13.00
Workshop: Freddo Espresso, τελειοποίηση του best seller!
Βασίλης Δεληλίγκας – JACOBS DOUWE EGBERTS
13.00 – 14.00
Μυστικά του καφέ από έναν Έλληνα καλλιεργητή στην Κολομβία
Βασίλης Χριστόπουλος
14.15 – 15.45
Panel: Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων στον καφέ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ – Παρουσίαση από τον Κώστα Παναγόπουλο, Πρόεδρο ALCO Νιόβη Καλλέργη, Διευθύντρια Marketing KAFEA TERRA, Κώστας Καλαφατάς Πρόεδρος SCA GR, Kωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Franchise, Γιάννης Αποστολόπουλος πρόεδρος SCA, Τατιανή Καμπιώτη, Business Executive Officer Nestle Professional, Διονύσης Μουστής Υπεύθυνος Coffee Possibilites LAVAZZA
16.00 – 17.00
Workshop: Coffee Cocktails – Η πιο hot τάση της εποχής
Δημήτρης Παπαϊωάννου – Πρωταθλητής Coffee in Good spirits
17.00 – 18.00
Πώς επιτυγχάνουμε την τελειότητα στον espresso – Όλες οι σωστές ρυθμίσεις
Παναγιώτης Νίκας – Coffeexpert
ΚΥΡΙΑΚΗ 10.02
11.00 – 12.00
Μονοποικιλιακοί vs Χαρμάνια: Τι ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή μου
Γιώργος Μακρόπουλος – Nestlé
12.00 – 13.00
Workshop: Cold brew, όλα για το δροσερό trend!
Γιώργος Μωραΐτης – Maui Gourmet
13.00 – 14.00
Τα βήματα στην επιλογή πράσινου καφέ
Δημήτρης Παινέσης – ΕΛΛΑΦΡΙΚ
14.15 – 15.45
Panel: Coffee Shops & Social Media – Η συνταγής της επιτυχίας
Δημήτρης Σερίφης – Nelios, Ευτυχία Δανάκου – Γρηγόρης μικρογεύματα, Ντέμη Μαρτιάδη – Peace of Mind
16.00 – 17.00
Η οργάνωση ενός barista- Νέες λύσεις για μέγιστη απόδοση
Παναγιώτης Μπάφης – Designer, Συνεργάτης ΣΕΕΜΕ
17.00 – 18.00
Πώς εξασφαλίζουμε δυνατό σώμα;
Στέφανος Δωματιώτης – TAF
ΔΕΥΤΕΡΑ 11.02
11.00 – 12.00
Οι παραμελημένοι παράγοντες στην κερδοφορία σας
Διονύσης Μουστής – Lavazza
12.00 – 13.00
Workshop: Matcha tea, μια δυνατή κατηγορία τσαγιού
Γιάννης Λιανός & Σάκης Εφρεμίδης – Δρόμοι Του Τσαγιού
13.00 – 14.00
Workshop: Ροφήματα αληθινής σοκολάτας
Παύλος Λούντζης – ΕΛΜΑΚ Beverages
14.15 – 15.45
Panel: Ο ελληνικός καφές στις σύγχρονες προκλήσεις
Παναγιώτης Χάσκος, Μάνθος Αρχοντάκης, Γιάννης Δρίτσας
16.00 – 17.00
Workshop: Cocktails σοκολάτας για όλους!
Αλέξης Ελ Σουρεΐφι – Ι. ΓΙΑΛΟΥΣΗΣ