Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019
Coffee Lovers News 20 Οκτωβρίου 2017

Διαδικασία για να χαρακτηριστεί ένας καφές ως ντεκαφεϊνέ

Διαδικασία για να χαρακτηριστεί ένας καφές ως ντεκαφεϊνέ Διαδικασία για να χαρακτηριστεί ένας καφές ως ντεκαφεϊνέ Διαδικασία για να χαρακτηριστεί ένας καφές ως ντεκαφεϊνέ
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΑΦΕΪΝΟΠΟΙΗΣΗΣ


Η καφεΐνη είναι ένα ήπιο διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και απαντά σε περισσότερα από 60 είδη φυτών και δέντρων. Η καφεΐνη αρχίζει να δρα μετά από 5 λεπτά, με μέγιστη δράση σε 20-30 λεπτά. Χρειάζονται 3 με 6 ώρες περίπου για να αποβληθεί από τον οργανισμό.

Για να χαρακτηριστεί ένας καφές ως ντεκαφεϊνέ, θα πρέπει να έχει απομακρυνθεί το 97% της καφεΐνης του. Για αυτόν τον λόγο ο ντεκαφεϊνέ καφές είναι ακριβότερος, γιατί χρειάζονται επιπλέον έξοδα εργασίας και μεταφοράς για τη διαδικασία αυτή.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΑΦΕΪΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
Η διαδικασία αποκαφεϊνοποίησης με νερό του βουνού είναι μια μοναδική διαδικασία στην οποία χρησιμοποιείται κρυστάλλινο, καθαρό νερό από παγετώνες του υψηλότερου και πιο όμορφου βουνού του Μεξικού – του Pico de Orizaba ή Citlaltepeti.

Κατά τη διαδικασία αποκαφεϊνοποίησης, οι πράσινοι κόκκοι καφέ βυθίζονται σε νερό για να απομακρυνθεί η καφεΐνη. Το νερό απορροφά τα διαλυτά συστατικά των κόκκων, τα συστατικά αυτά διατηρούν τη γεύση τους.
Η καφεΐνη απομακρύνεται από το νερό χρησιμοποιώντας ένα ειδικό φίλτρο. Έτσι προκύπτει ένα «νερό με γεύση», αλλά χωρίς καφεΐνη.

Με αυτή τη διαδικασία, απομακρύνεται το 99,9% της καφεΐνης από τους κόκκους. Ο ντεκαφεϊνέ καφές με νερό του βουνού διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τη γεύση του και δεν έχει μεγάλη διαφορά από τον αντίστοιχο καφέ που περιέχει καφεΐνη.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 665 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo