Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022
Auto 15 Δεκεμβρίου 2021

Vision EQXX: Η πιο αποδοτική Mercedes της Ιστορίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser από το επερχόμενο πρωτότυπο Vision EQXX, που θα παρουσιάσει επίσημα στην έκθεση τεχνολογίας CES τον προσεχή Ιανουάριο.{loadposition ekka}

Οι Γερμανοί καταφέρνουν να παίξουν ιδιαίτερα καλαίσθητα με το μάτι, αφήνοντας ικανή εικόνα της σιλουέτας για να κάνουμε «χάζι». Η ανάγλυφη διαμόρφωση εμπρός και πίσω φτερών κυριαρχούν, όπως και η χαμηλή γραμμή της οροφής. Ο συνδυασμός αυτής με την υψηλή γραμμή του προφίλ και τα μικρά ανοίγματα των παραθύρων, δημιουργούν ένα εξόχως δυναμικό σχήμα. Ένα σχήμα που εντείνεται από το ρηξικέλευθο μοτίβο των πίσω φωτιστικών σωμάτων, τα οποία ακολουθούν το αεροδυναμικό φινίρισμα της ουράς.

Το Vision EQXX αποτελεί την εξέλιξη του πρωτοτύπου IAA, που οι Γερμανοί είχαν παρουσιάσει στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 2015. Το προφίλ και οι γραμμές μοιάζουν αρκετά, με τη διαφορά ότι το EQXX μοιάζει πολύ πιο κοντά σε αυτοκίνητο έτοιμο για παραγωγή. Το IAA δεν είχε χειρολαβές, ενώ στη θέση των καθρεπτών έφερε κάμερες. Στο EQXX αντίθετα οι πόρτες ανοίγουν κανονικά, συναντάμε προβολείς LED Matrix και πλαϊνούς καθρέπτες.

Η Mercedes περιγράφει το αυτοκίνητο ως πρωτότυπο που διαμορφώθηκε από τις επιταγές του software, υπογραμμίζοντας το τεχνολογικό του υπόβαθρο και «φωτογραφίζοντας» τα αυτόνομα οχήματα. Λεπτομέρειες δεν ανακοινώνονται, με την ενημέρωση να περιορίζεται στο γεγονός ότι «κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ»,  χρησιμοποιεί «πρωτοποριακό κινητήριο σύνολο», «σπάει τα όρια της τεχνολογίας» και  «αποτελεί το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο στην ιστορία της φίρμας».

Λογικά θα υπάρξουν και άλλα teasers μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, όπου είναι προγραμματισμένο το ντεμπούτο του Vision EQXX.

The post Vision EQXX: Η πιο αποδοτική Mercedes της Ιστορίας appeared first on AutoGreekNews.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 197 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin