Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019
Auto 16 Ιανουαρίου 2016

Το Toyota υδρογόνου με δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Το συγκεκριμένο Mirai, σε ερευνητικό επίπεδο βέβαια, φέρει τεχνολογία δορυφορικής επικοινωνίας από την Kymeta, μία αμερικάνικη εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή κεραιών επίπεδου πάνελ.


Μπορεί η Toyota να μην πραγματοποίησε κάποια παγκόσμια πρεμιέρα αυτοκινήτου στην έκθεση του Ντιτρόιτ, χρησιμοποίησε όμως ένα όχημα υδρογόνου – το Mirai – για να παρουσιάσει πώς ένα αυτοκίνητο μπορεί να γίνει σταθμός υποδοχής και μετάδοσης δεδομένων με υψηλές ταχύτητες.

Το συγκεκριμένο Mirai, σε ερευνητικό επίπεδο βέβαια, φέρει τεχνολογία δορυφορικής επικοινωνίας από την Kymeta, μία αμερικάνικη εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή κεραιών επίπεδου πάνελ. Δε χρειάζεται δηλαδή μηχανικά εξαρτήματα, αλλά λογισμικό και τεχνολογία υγρών κρυστάλλων για σύνδεση με τους δορυφόρους. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται πολύ πιο γρήγορη μετάδοση δεδομένων, σε σχέση π.χ. με τη συμβατική δορυφορική κεραία.

Το μικρό βάρος και το λεπτό προφίλ της κεραίας επιτρέπει την τοποθέτησή της στην οροφή του οχήματος, τόσο κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης όσο και ως aftermarket τοποθέτηση. Είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα την τεχνολογία σε οχήματα άμεσης επέμβασης σε φυσικές καταστροφές, καθώς θα μπορούν να μεταδώσουν και να λάβουν δεδομένα υπό ακραίες συνθήκες.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 1101 φορές
Τελευταία τροποποίηση στις 26 Ιανουαρίου 2016
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo