Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
Auto 08 Νοεμβρίου 2020

Η BMW βάζει ...φτερά σε όσους αγαπούν το wingsuit

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το πρωτοποριακό ηλεκτρικό σύνολο και το νέας σχεδίασης wingsuit αναπτύχθηκαν μέσα από τη συνεργασία της BMW i με το στούντιο Designworks . Στην εξέλιξη αυτού βοήθησε σημαντικά, για περισσότερο από τρία χρόνια ένας επαγγελματίας πιλότος του wingsuit από την Αυστρία,  ο Peter Salzmann. Mάλιστα, η παρθενική πτήση του Peter με το Electrified Wingsuit της BMW i, αποτυπώθηκε σε ένα μοναδικό βίντεο - ντοκιμαντέρ.

Με αυτόν τον τρόπο το BMW Group είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές αυτής της τεχνολογίας στον κόσμο.

Στην παρθενική του πτήση με το Electrified Wingsuit της BMW i, ο Salzmann πέταξε με ελικόπτερο μαζί με δύο ακόμη πιλότους wingsuit πάνω από τις κορυφές των Άλπεων στην πατρίδα του, την Αυστρία.

Η μονάδα ισχύος του ηλεκτρικού Wingsuit της BMW i αποτελείται από δύο έλικες , καθένας από τους οποίους αποδίδει ισχύ 7,5 kW με ρυθμό περιστροφής 25.000 σ.α.λ. περίπου. Η συνολική ισχύς του συστήματος πρόωσης είναι 15 kW και είναι διαθέσιμη για 5 λεπτά περίπου.

Η εφαρμογή ενός ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης σε ένα wingsuit αποσκοπεί στην επίτευξη πιο σταθερής ελεύθερης πτήσης, ώστε να καλύπτονται μεγαλύτερες αποστάσεις. Όταν ενεργοποιηθεί ο ηλεκτροκινητήρας, εξηγεί ο Salzmann, ο πιλότος νιώθει αμέσως την επιτάχυνση, η οποία του επιτρέπει να πετά με ταχύτητες πάνω από 300 χλμ./ώρα. Αμέσως μετά το άλμα από υψόμετρο 3.000 μέτρων, οι τρεις πιλότοι πέταξαν σε σχηματισμό με κατεύθυνση έναν ορεινό όγκο.

 

 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 393 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin