Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020
                             Διαφημιστείτε εδώ. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας

Αποφυλακίζεται όταν βρει 150.000€ ο Γιάννος Παπαντωνίου

Αποφυλακίζεται όταν βρει 150.000€ ο Γιάννος Παπαντωνίου Αποφυλακίζεται όταν βρει 150.000€ ο Γιάννος Παπαντωνίου Αποφυλακίζεται όταν βρει 150.000€ ο Γιάννος Παπαντωνίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει το 18μήνο της προσωρινής του κράτησης, το δικαστικό συμβουλίου διέταξε την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου.

Ωστόσο, αν και η αίτηση αποφυλάκιση του κ. Παπαντωνίου έγινε δεκτή στις 20 Μαρτίου, όπως τονίζει ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, παραμένει στις φυλακές, καθώς δεν διαθέτει τις 150.000 ευρώ που του ορίστηκαν ως εγγύηση.

Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο του επέβαλε και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η αδυναμία εξεύρεσης του χρηματικού ποσού της εγγύησης κρατάει εντός των φυλακών Κορυδαλλού τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος, έτσι κι αλλιώς, θα έβλεπε την έξοδο από το σωφρονιστικό κατάστημα στις 23 Απριλίου 2020 όταν και συμπληρώνονται 18 μήνες παραμονής του σε αυτό.

Βάσει της νομοθεσίας ένας προσωρινά κρατούμενος δεν μπορεί να παραμείνει στις φυλακές άνω των 18 μηνών, χωρίς να έχει οδηγηθεί σε δίκη.

Ο πρώην υπουργός είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αφορά ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  φέρεται να έλαβε ως μίζα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για την αποφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου

«Από την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 έχει εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών (Πρόεδρος ο κ. Σεβαστίδης) κατόπιν σχετικής αιτήσεως του Γιάννου Παπαντωνίου, σύμφωνα με το οποίο γίνεται δεκτή η αίτησή του και αντικαθίσταται η προσωρινή του κράτηση με τους εξής περιοριστικούς όρους:

α) Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

β) Εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του

γ) Καταβολή εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ!!

Ο κύριος Γιάννος Παπαντωνίου παραμένει στις φυλακές, γιατί αδυνατεί να καταβάλει την εγγύηση.

Στην περίοδο του δράματος τους κορωνοϊού, όπου στις φυλακές οι συνθήκες κράτησης είναι εξαιρετικά δυσχερείς, η Πολιτεία μελετά τη λήψη εκτάκτων μέτρων για την πληθυσμιακή αποσυμφόρηση των φυλακών, μετά από 17 μήνες κράτησης του κυρίου Παπαντωνίου ηλικίας 71 ετών, με δεσμευμένη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η επιβολή αυτής της εξωφρενικής εγγύησης συνιστά κακοποίηση του ορθού δικανικού λόγου και συγχρόνως απόλυτη περιφρόνηση των ανθρωπιστικών αξιών».

To άρθρο Αποφυλακίζεται όταν βρει 150.000€ ο Γιάννος Παπαντωνίου δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 54 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin