Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: ΟΛΙΒΙΕ ΜΑΡΣΑΛ


Σενάριο: ΟΛΙΒΙΕ ΜΑΡΣΑΛ & ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΝΑΚΑΣ
Ηθοποιοί: ΜΠΕΝΟΥΑ ΜΑΖΙΜΕΛ, ΜΙΚΑΕΛ ΓΙΟΥΝ, ΖΕΡΑΡ ΝΤΕΠΑΡΝΤΙΕ, ΛΟΡΑ ΣΜΕΤ, ΠΑΤΡΙΚ ΚΑΤΑΛΙΦΟ
Διάρκεια: 104 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΓΑΛΛΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η συναρπαστική αληθινή ιστορία του πιο προσοδοφόρου εγκλήματος στη σύγχρονη γαλλική ιστορία. Καθώς κινδυνεύει να χάσει την επιχείρησή του λόγω ρευστότητας και αναζητώντας έναν τρόπο να βγάλει γρήγορα χρήματα ώστε να μπορέσει να σώσει τόσο τη δουλειά του όσο και την αξιοπρέπειά του, ο Αντουάν, ένας επιχειρηματίας, καταστρώνει ένα σχέδιο για την κλοπή των φορολογικών κονδυλίων που διανέμει η γαλλική κυβέρνηση, στο πλαίσιο μιας αναδυόμενης αγοράς γύρω από το εμπόριο δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων CO2. Ένα σχέδιο που εξελίσσεται στη ληστεία του αιώνα και χαρακτηρίζεται από διαφθορά, προδοσία και δολοφονίες.
TRIVIA

Την περίοδο 2008-2009, 12 άνθρωποι έστησαν στη Γαλλία μια τεράστια απάτη που δεν άργησε να έχει ευρωπαϊκό αντίκτυπο. Οι συμμετέχοντες στο «μεγάλο κόλπο» αγόραζαν σε μια χώρα της Ε.Ε. δικαιώματα εκπομπών ρύπων χωρίς να πληρώνουν ΦΠΑ και, κατόπιν, τα πωλούσαν σε άλλη μαζί με τον ΦΠΑ. Σύμφωνα με υπολογισμούς που έγιναν αργότερα, η απάτη στοίχισε 1,6 δις. ευρώ στη Γαλλία και 5 δις. σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, το 2017, τα 12 αυτά άτομα ήρθαν αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη, με τη μεγαλύτερη ποινή να ισούται με 8 χρόνια φυλάκισης.

 

Σήμερα, η εντυπωσιακή αυτή αληθινή ιστορία μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Ολιβιέ Μαρσάλ που, τιμώντας το παρελθόν του ως αστυνομικός, έγινε ο πλέον ειδικός σε αστυνομικές ταινίες (Βρώμικος Κόσμος, Η Συμμορία της Λυόν). Το «Απάτη σε Μαύρο Φόντο» υπογράφουν ο Μαρσάλ μαζί με τον Εμανουέλ Νακάς και είναι μια γκανγκστερική απεικόνιση του σκανδάλου που σόκαρε Γαλλία και Ευρώπη.

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 437 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo