Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Η Πασιφάη - Pasifai | Μεζεδοπωλείο

0
5
0 Κριτικές

Περιγραφή

Είμαστε η οικογένεια Τρουλάκη, από το πάτημα Χανιών. Η αγάπη μας για την Κρήτη και για τη διατήρηση της κρητικής παράδοσης, μας ώθησε στο να ανοίξουμε το 2000 ένα κρητικό παραδοσιακό μεζεδοπωλείο, με σκοπό να μάθουμε στον κόσμο να τρώει σωστά και υγιεινά.
Το όνομα Πασιφάη, το επιλέξαμε επειδή γνωρίζουμε ότι η Πασιφάη ήταν η βασίλισσα της μινωικής Κρήτης το 2000 π.χ. και θελήσαμε να την κάνουμε βασίλισσα της γεύσης το 2000 μ.χ. Όλοι γνωρίζουμε κάτι που είναι παγκοσμίως αποδεδειγμένο, ότι η κρητική κουζίνα είναι η καλύτερη και η πιο υγιεινή. Για αυτό, με κατάθεση ψυχής, σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε την παράδοση μας και να φέρουμε στο φως συνταγές που έχουν ξεχαστεί. Σας διαβεβαιώνουμε, σύντεκνοι και συντέκνισσες, ότι τα καταφέραμε. Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, αλλά και από πολλά μέρη του πλανήτη, έχουν περάσει και έχουν γευτεί τα κρητικά μας εδέσματα. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι έχουμε μαγειρέψει ζωντανά σε πολλαί εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, καθώς και σε ξένα κανάλια, όπως το discovery channel, δείχνοντας παραδοσιακές συνταγές.
Το σύνθημά μας είναι η επιστροφή στις ρίζες μας, η επιστροφή στις παραδοσιακές συνήθειες διατροφής των Κρητών, για τη διατήρηση της καλής υγείας. Εμείς προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία γεύσεων που παρασκευάζονται από αγνές πρώτες ύλες. Τα περισσότερα υλικά μας είναι από την Κρήτη και όλα τα εδέσματά μας γίνονται με σπιτικό, παραδοσιακό τρόπο, όπως έκαναν οι γιαγιάδες μας, με βάση το ελαιόλαδο, που συντελεί στην καλή υγεία. Έτσι η αγάπη μας για την Κρήτη και γενικά για την Ελλάδα, μιας και πιστεύουμε ότι ένα μέσο διατήρησης της πλούσιας κληρονομιάς μας είναι και η κουζίνα μας, ανοίξαμε αυτό το Κρητικό σπίτι.
Ένα σπίτι διακοσμημένο με καμάρες και παλιά αντικείμενα από το πατρικό μας σπίτι, που κυριαρχεί η πέτρα, το ξύλο και το Μινωικό χρώμα, το βαθύ κόκκινο. Σ’αυτό το σπίτι, όποιος έρθει δεν αισθάνεται ότι είναι πελάτης, αλλά ένας φιλοξενούμενος που θα γευτεί μεγάλες σπιτικές μερίδες, θα πιεί σπιτικό Κρητικό κρασί ή ρακί και θα διασκεδάσει με τους ήχους της λύρας και του λαούτου. Έτσι αυτομάτως γίνεται μέλος της οικογένειάς μας. Όλοι το αισθάνονται αυτό γιατί στο τέλος, δίνοντάς τους το τετράδιο εντυπώσεων, μας γράφουν –εκτός από μαντινάδες– ότι τους μεταφέραμε στην Κρήτη και νιώθουν πως βρίσκονται στο σπίτι τους.
Με όλα αυτά καταφέραμε να ζωντανέψουμε στους μεγαλύτερους μερακλήδες παλιές μνήμες και μυρωδιές από την Κρήτη και στους νεότερους μερακλήδες να μάθουμε τι εστί παράδοση και σωστό φαγητό.
Σας περιμένουμε λοιπόν να σας φιλοξενήσουμε και όπως λέμε:

«Όποιος πονεί στην κεφαλή κι έχει μεγάλη ζάλη να ‘ρθεί παέ να πιεί κρασί να βρει το κέφι πάλι».

Τύπος:
Rest

Info: Δελτίο Τύπου Καταστήματος

  • Τρόποι Πληρωμής:
  •  Μετρητά, 
  •  Visa - Mastercard, 
  •  Cachcard
  • Τρόποι Προσέγγισης:
  •  Λεωφορείο
  • Τιμή Ανά Άτομο:
  •  10-15€€, 
  •  15-20€€€

BUSINESS REVIEWS

Προσθήκη κριτικής

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν

Πληροφορίες επιχείρησης

Τοποθεσία χάρτη

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin