Διαφήμιση με 5,00€ / Έτος Δές το εδώ ![]() |
MoMix

Μοριακή γαστρονομία στο bartending είναι η χρήση φυσικών ενώσεων για την ανάμιξη και μορφοποίηση των υλικών ενός υγρού. Δηλαδή δημιουργία cocktail σε μορφή σφαίρας, ζελέ, παγωτού και πολλά άλλα στο Momix!! Γνώσεις οι οποίες ήρθαν κυρίως από τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής και με τον καιρό εφαρμόστηκαν από βιρτουόζους του μπαρ (και της μαγειρικής) με σκοπό να “ιντριγκάρουν” οπτικά και γευστικά τους καταναλωτές.
Όσο περίεργο και αν φαίνεται η μοριακή σε απλή μορφή χρησιμοποιείται χρόνια. Πως γίνεται κάποιες “σκόνες” και νερό να φουσκώνουν στο φούρνο και να γίνονται ψωμί ή άλλες σκόνες με νερό να γίνονται ζελέ; Αυτό ανέλυσαν οι τεχνολόγοι τροφίμων και έψαξαν, βρήκαν και κατηγοριοποίησαν περισσότερα φυσικά υλικά τα οποία μπορούν να δώσουν ανάλογα αποτελέσματα στην τελική μορφή αναδεικνύοντας περισσότερο τη γεύση. Η μοριακή δεν είναι χημεία... αλλά φαντασία!!!
Τρόποι Προσέγγισης:



Τρόποι Πληρωμής:

Επισκέψεις: 416
Κελεού 1
104 35
Γκάζι
Αθήνα
Ελλάδα
Τηλέφωνο: 697 435 0179
Facebook: Facebook