Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
EmailΕκτύπωση

Χαΐνηδες/Πέτρος Μάλαμας & Φώτης Σιώτας/Ψαρογιώργης/Χαονία

Δ.Τ.

Χαΐνηδες/Πέτρος Μάλαμας & Φώτης Σιώτας/Ψαρογιώργης/Χαονία
Τίτλος:
Χαΐνηδες/Πέτρος Μάλαμας & Φώτης Σιώτας/Ψαρογιώργης/Χαονία
Πότε:
Κυρ, 30. Ιούνιος 2019 - Δευ, 1. Ιούλιος 2019
Που:
Athens - Athens, GREECE
Κατηγορίες:
Event Αθήνα, Live Αθήνα, Συναυλίες Αθήνα, Έντεχνα / Ρόκ Αθήνα, Παραδοσιακά Αθήνα
Hits:
844

Περιγραφή

[όλο το πρόγραμμα συναυλιών εδώ: https://bit.ly/2XI1ykZ]

Η Κυριακή στο 22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας | #22ndAntiraFestAthens θα είναι γεμάτη τραγούδια και ήχους που μας φέρνουν όμορφες αναμνήσεις, που μας ταξιδεύουν από τη Κρήτη μέχρι την Ήπειρο. Στίχους που έχουμε σιγοτραγουδήσει και βρωντοφωνάξει, μελωδίες που κολλάνε στο μυαλό...

Στην Κεντρική Σκηνή μαζί μας οι:
👉🏿 Χαΐνηδες
👉🏿 Πέτρος Μάλαμας και Φώτης Σιώτας
👉🏿 Ψαρογιώργης (Γιώργης Ξυλούρης - George Xylouris)
👉🏿 Χαονία (Πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ" - CHAONIA polyphonic group)

Την ίδια μέρα στη Δεύτερη Σκηνή:
👉🏿 2ndStage: Russian & African Traditional Dance, Yeelen & BaboKoro

και στη Λαϊκή σκηνή:
👉🏿 Ικαριώτικο γλέντι με το Νίκο Φάκαρο στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
__________

22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
28, 29, 30 Ιουνίου Πάρκο Γουδή

«…εγώ θα συνεχίσω την περιπλάνηση, ανοίγοντας δρόμους πλατιούς ενάντια στο σκότος, απαλύνοντας της γης το χώμα, ξαναμοιράζοντας το αστέρι σε όσους κοπιάσουν να ’ρθούνε»
Π. Νερούδα

Το σκοτάδι μοιάζει να καλύπτει την Ευρώπη… Ο ρατσισμός έχει γίνει κυρίαρχη ιδεολογία. Τα κόμματα πλειοδοτούν σε αντιπροσφυγικό και αντιμεταναστευτικό μένος και τα ακροδεξιά ρεύματα σε μισανθρωπισμό. Τα τείχη υψώνονται πιο ψηλά, ενώ η Μεσόγειος και το Αιγαίο έχουν γίνει θαλάσσια νεκροταφεία. Το αίσχος της Μόριας και των στρατοπέδων έχει καταστεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας. Το οργανωμένο σύστημα διακρίσεων στην εργασία και τη διοίκηση θεωρείται αυτονόητο.

Το σκοτάδι μοιάζει να καλύπτει την Ελλάδα… Μια χώρα καθημαγμένη από τα Μνημόνια και την κανονικοποίηση της φτώχειας, κάνει απονενοημένες κινήσεις μετά τη διάψευση της ελπίδας. Μια χώρα όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση διαγωνίζονται για το ποια μπορεί να αναχαιτίσει καλύτερα τις «προσφυγικές ροές» και να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά τη Συμφωνία της Ντροπής ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας. Μια χώρα όπου ο Ζακ Κωστόπουλος ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου στο κέντρο της πόλης, όπου η πατριαρχία της «διπλανής πόρτας» οπλίζει χέρια γυναικοκτόνων χωρίς καμιά συνέπεια για τους δράστες.

Κι όμως… Μέσα στο σκοτάδι λάμπουν τ’ αστέρια! Είναι η λάμψη του κόσμου της αντίστασης που μπορεί να φωτίσει τη διέξοδο. Είναι η θέληση μας να πούμε το μεγάλο «όχι» στον ρατσισμό, τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές, τους φασίστες, αυτή που μπορεί να βάλει φραγμό στο ζόφο. Είναι ο αγώνας για ίσα δικαιώματα και δικαιοσύνη που μπορεί να ξαναζωντανέψει την ελπίδα.

«Ντόπιοι» και «ξένοι», παθιασμένοι να ζήσουμε μαζί, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα, να τιμήσουμε το ανεκτίμητο δώρο της ζωής.
Το 22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στις 28, 29 και 30 Ιουνίου, στο πάρκο Γουδή, είναι τρεις μέρες γιορτής για να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να οργανωθούμε, να τραγουδήσουμε, να γλεντήσουμε, να χαρούμε. Να κάνουμε τα αστέρια να λάμψουν μέσα στο σκοτάδι.

Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων


Τόπος διεξαγωγής

Location:
Athens
Οδός:
Athens
ΤΚ:
11524
Πόλη:
Athens
Νομός:
GREECE
Χώρα:
Greece
Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

[email protected]

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube googleplus instagram linkedin

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo